Knäckig äppelkaka

Knäckig äppelkaka. Ingen vispning, bara röra... och ändå blir äppelkakan så seg och knäckigt god.
Knäckig äppelkaka
Knäckig äppelkaka Foto: Lina Eriksson

Äppelkaka

  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör - smält
  • 2 - 3 fasta äpplen - syrliga
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 msk strösocker

Till servering

  • 2 dl vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.

  3. Häll i en smord och bröad form med löstagbar botten (28 cm). Bred ut smeten.

  4. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Stick ner klyftorna i smeten. Pudra över med kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min tills den stannat i mitten. Prova med en sticka.

  5. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!