Knäcketoast med kantareller & rårörda lingon

Här möts riktigt svenska smaker av kantarell och lingon - på en skiva knäckebröd.
Mitt Kök
Knäcketoast med kantareller & rårörda lingon
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,25 skiva knäckebröd -
  • 1 tsk dijonsenap
  • smör - en klick
  • 0,5 dl prästost - riven
  • 0,5 dl parmesan - riven
  • persilja

Smörstekta kantareller

  • 2 dl kantareller
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • smör - en klick
  • 2 kvistar timjan

Rårörda lingon

  • 1 dl lingon
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja förbereda de rårörda lingonen. Blanda socker och lingon i en skål. Rör tills sockret har löst upp sig. Ställ åt sidan.

  2. Rensa kantarellerna. Stek dem hastigt på hög värme i olivolja. Sänk värmen när svamparna har fått fin stekyta.

  3. Repa och finhacka timjan. Tillsätt timjan till kantarellerna, tillsammans med smör, salt, peppar. Ta av stekpannan från plattan.

  4. Bred lite smör och dijonsenap på knäckebrödet. Lägg på kantarellerna och toppa med riven ost. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  5. Strö över lite av de rårörda lingonen samt några blad persilja och servera omgående.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök