Knäckebröd

Ett milt knäcke som passar till de flesta ostsorter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 2 dl rågmjöl - fint
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1 dl mjöl - till utbakning

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör så att jästen löser sig.

  2. Blanda ner honung, salt och rågmjöl. Arbeta ner vetemjöl lite i taget tills degen släpper bunkens kanter. Pudra över mjöl och låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela den i 4 delar. Kavla ut långsmala tunna remsor, ca 10 x 40 cm. Kavla med kruskavel några gånger. Sporra ut bitar och lägg på plåt. Grädda mitt i ugnen ca 4 min. Låt svalna på galler. Förvara brödet luftigt och torrt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!