Knäckebröd med honung och fänkål

Hembakat knäckebröd till julmaten är lyx!
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk fänkål - hel
  • 1 msk anis - hel
  • 1 msk dillfrön - hela
  • 2 msk honung - flytande
  • 2 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl - grovt (165 g)
  • 3 dl rågsikt - (165 g)
  • 1 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten, olja, fänkål, anis och dillfrön till 37°.

  2. Häll  vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, salt och mjöl.

  3. Knåda degen tills den släpper bunkens kanter. Degen ska vara ganska lös i konsistensen, men inte kladdig. Dela degen i 10-12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor med kruskavel, ca 20 cm i diameter.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ställ in plåten i ugnen och låt den bli varm. Rulla upp en kaka på kaveln och lägg brödet på den varma plåten.

  5. Grädda bröden undan för undan mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!