Knäckebröd med havssalt och kummin

Knäckebröd med havssalt och kummin är ett sprött och knaprigt knäcke av lättkavlad deg.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 msk kummin
  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • 7 dl rågmjöl - grovt (350 g) + ­2 dl till utbakningen
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)

Garnering

  • kummin - krossad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Krossa kumminen i en mortel. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, mjöl och kummin.

  2. Låt degen vila ca 30 min i kylen. Den blir mycket lättare att kavla ut sedan. Sätt ugnen på 225°.

  3. Dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite krossad kummin och flingsalt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin gyllene färg och har torkat. Låt kallna på galler.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!