Knäcke

Sesamfrön, linfrön och solroskärnor sätter en god smak på detta knäckebröd. Gott och fräscht!
Mitt Kök
Knäcke
PERNILLA HED

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,75 l grovt rågmjöl
  • 0,5 l vetemjöl
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2,5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda allt utom saltet och låt gå i degblandare eller blanda för hand i 10 minuter.

  2. Blanda i saltet och arbeta degen ytterligare några minuter.

  3. Låt jäsa 30 minuter, väg upp cirka 20 lika stora bitar och låt jäsa 15 minuter. Kavla ut runda kakor, sista gången med kruskavel, och grädda i 8 minuter i ugnen på 200 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök