Knäckbrownies

Knäckbrownie! Till jul passar knäckbitar i kladdkaka och brownies, men man kan lika gärna ta hasselnötter, jordnötter eller marshmallows. Galet gott.
Mia Öhrn

Knäckiga brownies

  • 250 g mörk choklad - mörk (70%)
  • 250 g smör - rumstempererat
  • 2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 15 knäck - (smeten fylld i små knäckformar)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält 200 g över vattenbad eller i mikrovågsugn.

  2. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggulan.  Vispa kraftigt mellan varje ägg. Rör ner den smälta chokladen.

  3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör försiktigt ihop till en smet. Tillsätt resten av den hackade chokladen. Grovhacka knäcken. Blanda ner den i smeten.

  4. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 26 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills smeten har stannat och inte känns rinnig, men kakan ska inte heller vara helt torr.

  5. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!