Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Knäckbräck med pekannötter, chokladpärlor och flingsalt

Recept på knäck i långpanna med pekannötter, flingsalt och chokladpärlor, lättlagat godis som blir både vackert och gott. Bred ut smeten och bryt i bitar i stället. Tänk på att vara snabb när du breder ut och strör på toppingen så att knäcken inte hinner stelna.

Petra Lindstrand
Knäckbräck med pekannötter, chokladpärlor och flingsalt
Knäckbräck med pekannötter, chokladpärlor och flingsalt
Knäckbräck med pekannötter, chokladpärlor och flingsalt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk smör

Topping

  • 100 g pekannötter
  • 0,5 dl chokladpärlor - vita, Valrhona
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Blanda socker, sirap och grädde i en vid stekpanna.

  3. Koka knäcken på medelvärme. Rör inte i pannan. Koka tills termometern visar 132°. Passa noga så att den inte bränns!

  4. Ta stekpannan från värmen och rör ner smöret.

  5. Häll ut knäcken på ett bakplåtspapper på värmetålig yta. Bred snabbt ut den tunt och strö över nötter, chokladpärlor och salt.

  6. Låt stelna i kylen. Bryt i bitar. Förvara bräcket kallt, i burk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på annat gott godis att göra hemma hittar du här: