Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Knäckäpplen

Underbara knäckiga äpplen! Alla barn borde få smaka på de här vackra godsakerna som ger en härlig julkänsla.
Elisabeth Johansson
Knäckäpplen
Knäckäpplen
Knäckäpplen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 röda äpplen
  • 1,5 dl kokos - riven
  • 3 dl strösocker
  • 10,25 dl vatten
  • 0,25 tsk ättiksprit
  • 1 msk glykos
  • 6 träspett

Gör så här

  1. Gnid äpplena torra och rena med en ren kökshandduk. Sätt i träspett i varje äpple.

  2. Häll upp kokosen i en hög på ett bakplåtspapper.

  3. Koka upp socker, vatten, ättika och glykos. Koka precis tills sockret börjar bli ljusbrunt i kanten på kastrullen (cirka 150 grader). Dra av från plattan och doppa äpplena i karamellen, vicka kastrullen och snurra på äpplena så går det lättare.

  4. Doppa botten på äpplena i kokos och ställ dem på bakplåtspappret. Låt karamellen stelna.

  5. Knyt ett band runt pinnarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök