Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Knäck - bästa receptet!

Härligt seg knäck till jul! Precis som den ska smaka.
Allt om Mat
Knäck - bästa receptet!
Knäck - bästa receptet!
Knäck - bästa receptet!
Härligt seg knäck till jul! Foto: Leif Jacobsson

Knäck

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sirap - ljus
  • 1 msk smör - saltat
  • 0,5 dl sötmandel - hackad
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Häll sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull.

  2. Koka massan sakta, cirka 45 minuter, tills den klarar kulprovet.

  3. Blanda i 1 msk smör och cirka 1/2 dl hackad sötmandel, eventuellt också lite ströbröd. Häll sedan upp knäcksmeten i knäckformar.

Vad tyckte du om receptet?

Knäckstrutar

Forma små strutar av smörpapper och tryck ner dem i en skål fylld med strösocker, fyll strutarna med het knäcksmet, stick i tandpetare när smeten börja hårdna.