Så garnerar du din knäck med 3 olika toppings

Recept på knäck med olika topping. Den traditionella knäcken är med hackad mandel, men här erbjuder vi olika förslag på smaksättningar som strös över när knäcksmeten är upphälld.
Recept och tips på smaksättning av knäck.
Recept och tips på smaksättning av knäck.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl sirap - ljus
  • 50 g smör

Förslag på smaksättning

  • pistaschmandel - hackad
  • lakritsgranulat - lakritspulver
  • polkagrisar - krossade

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde, sirap och smör i en vid tjockbottnad kastrull.

  2. Koka utan lock. Rör då och då tills smeten håller kulprovet för knäck eller att termometern visar 125°-128°. Vid 130° är knäcken mycket hård.

  3. Tips! Smörj en plåt med smör och ställ ut knäckformar då står de stadigt när knäcken hälls upp. Häll upp knäcksmeten i en liten kanna eller fördela smeten i formar med hjälp av två skedar. Strö över smaksättning innan knäcken stelnat. Förvara lufttätt och svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Smaksättning: Så gör du knäck med topping

Bråttom? Så gör du knäck i mikron på bara 7 minuter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!