Klementin- och mandelskorpor

Skorporna är en perfekt present att ta med till fest i adventstid.
Carina Wall

Klementin- och mandelskorpor

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5,5 dl vetemjöl - (330 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g sötmandel
  • 3 klementiner - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta ner i smeten. Tillsätt den hela mandeln och rivet klementinskal.

  2. Dela degen i fyra bitar och rulla dem till längder som plattas ut till 2–3 cm tjocklek.

  3. Grädda längderna mitt i ugnen ca 12 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda 10–12 min.

  4. Ta ut längderna och skär dem i ca 2 cm breda bitar. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Torka skorporna mitt i ugnen ca 1 timme, tills de har torkat helt. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!