Klassiska hallongrottor – recept

Recept på klassiska hallongrottor. Fyll några med hallonsylt och några med t ex passionfruktscurd för en fin färgblandning.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 225 g smör - kallt
  • 150 g florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt - fast eller passionsfruktcurd, ca

Gör så här

  1. Mixa ihop smör, florsocker och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt gulorna och mixa till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 25 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Rulla degen till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i kakformar eller småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka, t ex med ett teskeds-stort mått. Lägg ca en teskedsstor klick sylt eller curd i varje kaka.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!