Klassiska hallongrottor – recept

Recept på klassiska hallongrottor. Fyll några med hallonsylt och några med t ex passionfruktscurd för en fin färgblandning.

Lena Söderström
Klassiska hallongrottor – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 225 g smör - kallt
  • 150 g florsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor

Fyllning

  • 1 dl hallonsylt - fast eller passionsfruktcurd, ca

Gör så här

  1. Mixa ihop smör, florsocker och mjöl i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt gulorna och mixa till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila kallt ca 25 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Rulla degen till en längd och skär i bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i kakformar eller småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka, t ex med ett teskeds-stort mått. Lägg ca en teskedsstor klick sylt eller curd i varje kaka.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök