Klassisk sotare med dillsmör

Klassisk sotare med dillsmör
Klassisk sotare med dillsmör Foto: Eva Olsson

Ingredienser

  • 12 - 16 strömmingar - mindre
  • salt

Dillsmör

  • 100 g smör
  • 1 dl dill - färsk, hackad
  • salt
  • vitpeppar
  • citronsaft - några droppar

Gör så här

  1. Rensa strömmingen men låt ryggbenet och stjärtfenan sitta kvar. Skölj strömmingen och låt den sedan torka en stund på hushållspapper.

  2. Ta ut smöret ur kylen och låt det stå framme en stund så att det mjuknar. Rör ner dillen i smöret tillsammans med salt, peppar och citronsaft.

  3. Forma smöret till kulor och sätt in dem i frysen. Värm upp en gjutjärnspanna rejält och dra på fläkten på högsta läget. Strö i salt så att det täcker hela pannan och lägg i fisken. Försök att vända fisken så lite som möjligt eftersom den annars lätt går sönder. Efter ungefär 2-4 minuter per sida brukar den vara brun till svart och klar.

  4. Servera med kokt färskpotatis och dillsmör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!