Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Romsås - klassiskt recept

Romsås är ett enkelt och gott tillbehör på buffé. Passar perfekt till fisk och skaldjur.

Det här receptet ger cirka 5 dl romsås.

Romsås - klassiskt recept
Romsås - klassiskt recept
Romsås - klassiskt recept
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dlmajonnäs- egengjord eller av god kvalitet
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlstenbitsrom- eller sikrom
  • 1 dlrödlök- finhackad
  • 0,25 dldill- hackad
  • 0,25citron- pressad
  • 0,25citron- rivet skal
  • salt
  • peppar
  • tabasco- några stänk

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom stenbitsrommen.

  2. Vänd ner rommen försiktigt, så inte kornen mosas. Smaka av med peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn.

  3. Låt stå och dra i kylen i en dag, så kommer smakerna fram ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök