Romsås - klassiskt recept

Romsås är ett enkelt och gott tillbehör på buffé. Passar perfekt till fisk och skaldjur. Det här receptet ger cirka 5 dl romsås.
Mitt Kök
Foto: Annika Broman
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs - egengjord eller av god kvalitet
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl stenbitsrom - eller sikrom
  • 1 dl rödlök - finhackad
  • 0,25 dl dill - hackad
  • 0,25 citron - pressad
  • 0,25 citron - rivet skal
  • salt
  • peppar
  • tabasco - några stänk

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom stenbitsrommen.

  2. Vänd ner rommen försiktigt, så inte kornen mosas. Smaka av med peppar och tabasco. Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn.

  3. Låt stå och dra i kylen i en dag, så kommer smakerna fram ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!