Maränger – recept

Maränger är riktigt enkelt att göra och perfekt att förbereda några dagar innan kalaset!
Mitt Kök
Foto: Mitt kök
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 0,5 tsk citron

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citron i en bunke.

  3. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka vispningen och fortsätt vispa till en fast och smidig maräng.

  4. Klicka upp marängen med en sked till önskad form på bakplåtspapper. Klicka inte ut marängerna för tätt för de sväller en aning.

  5. Grädda mitt i ugnen cirka 45-60 minuter beroende på storlek och om man vill ha torra eller sega maränger.

Vad tyckte du om receptet?

För att lyckas med marängsmeten krävs att bunken som används är ren och fri från fett och att det inte finns någon äggula kvar i äggvitorna. Genom att tillsätta citron stabiliserar man äggvitan vid vispningen.

Så får du till de perfekta marängerna

Börja alltid vispa på lägre hastighet med en mindre mängd socker och öka efter hand. Avstanna vispningen när marängen är fast och smidig. Vispar man för länge riskerar marängen att bli grynig.
 Färga gärna marängerna rosa eller gröna med några droppar karamellfärg i smeten. Smaksätt dem med hackade nötter, rostad kokos, choklad eller krossade karameller. Förvara torrt.

Vill man ha riktigt torra maränger kan man efter gräddningstiden sänka värmen till cirka 50-60 grader och låta marängerna stå kvar i ugnen någon timme.

Läs också: Marängtårta – gott recept 

Läs också: Jordgubbstårta med maräng – recept

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!