Klassisk köttsoppa

Matig köttsoppa som är enkel att tillaga. Innehåller 262 kcal per portion.
Mitt Kök
Foto: Karolina Olsson Haglund
Foto: Karolina Olsson Haglund

Ingredienser

  • 600 g fransyska - eller rostbiff
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • salt
  • peppar
  • persilja - till garnering

Gör så här

  1. Häll buljongtärning och vatten i en kastrull. Skär köttet i tärningar och tillsätt. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme.

  2. Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.

  3. Ansa purjolök och skär bort blasten. Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!