Klassisk korv stroganoff

En klassisk korv stroganoff är svårslaget, lätt att laga och passar även utmärkt att frysa in till ett senare tillfälle – en perfekt matlåda! Med kalvfond blir smaken extra djup och fyllig.
Cindy Ahrnewald

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 600 g falukorv - skuren i bitar
  • 1 stor gul lök - hackad
  • 1 st paprika - gul strimlad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g tomater - krossade på burk
  • 2 dl grädde - 40%
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 msk kalvfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar
  • smör - att steka i

Korv stroganoff

  1. Smält smör i en stekpanna och stek baconen knapriga. Låt svalna.

  2. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Lägg i paprikan och stek på lite snabbt.

  3. Tillsätt tomatpuré och rosta den snabbt. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt koka sakta i minst 10 minuter.

  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.

  5. Toppa med hackad eller smulad bacon innan servering.

  6. Servera med kokt ris och valfritt grönt.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!