Klassisk dansk drömkaka

Klassisk dansk drömkaka är en lättbakad, saftig kaka med en knäckig kokostopping sötad med farinsocker.
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Kokostopping

  • 100 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 125 g kokos - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt.

  2. Blanda ner smör och mjölk i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 x 38 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Topping: Smält smöret och rör ner farinsockret. Tillsätt mjölk och kokos och rör ihop till en smet.

  5. Ta kakan ur ugnen och höj ugnsvärmen till 220°. Bred toppingen över kakan och grädda mitt i ugnen ytterligare 6–8 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och får kallna.

  6. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!