Klassisk ceviche

Sydamerikanska rätten ceviche är en fräsch aptitretare, där fisk och skaldjur tillagas med hjälp av syra från lime och citron. Sedan kan cevichen smaksättas på en uppsjö vis, här nedan följer ett klassiskt recept med chili, koriande, tomat och mango. Helt klart beroendeframkallande!
Mitt Kök
Klassisk ceviche
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 300 g rödspättafiléer - eller rödtungafiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 1 röd chili
  • 4 stora lime
  • 0,5 kruka koriander
  • salt - peppar

Till servering

  • 0,5 mango
  • 2 tomater

Till garnering

  • koriander - färsk

Gör så här

  1. Skär spättafiléerna i små tärningar. Skala och finhacka schalottenlökarna. Dela och skrapa ur kärnor, mellanväggar och finhacka chilin.

  2. Dela och pressa limefrukterna. Hacka korianderbladen. Blanda allt i en skål, salta och peppra. Plasta skålen och låt den stå i kylen 6 timmar.

  3. Dela mangon. Skär loss mangoköttet från den platta kärnan. Skär halvan i skivor och filea loss skalet med kniven. Skär fruktköttet i små tärningar. Dela tomaterna och skär dem i små tärningar.

  4. Lägg upp cevichen i små glasskålar och toppa med mango och tomat. Garnera med korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök