Klassisk ceasarsallad med vitlök

Toppa gärna ceasasalladen med några grillade kycklingbröst.
Klassisk ceasarsallad med vitlök
Klassisk ceasarsallad med vitlök Foto: Charlotta Boucht

Till salladen

  • romansallad
  • 4 skivor vitt bröd - till exempel baguette
  • parmesan
  • smör - en klick
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 - 3 msk olivolja

Till dressingen

  • 2 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 4 anjovisfiléer
  • 1 citron - saft av
  • 2 dl olivolja
  • svartpeppar
  • worcestershiresås - några droppar

Gör så här

  1. Skär brödet i tärningar och fräs dem gyllene, antingen i smör eller olivolja, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Eller rosta i ugn i 250 grader, blanda då 2–3 msk olivolja med pressad vitlök, och häll över tärningarna innan de rostas.

  2. Riv salladen, hyvla parmesan-ostspån och blanda samtliga ingredienser.

  3. Dressingen: Rör ihop samtliga ingredienser, utom parmesanen och olivoljan, med en stavmixer. Blanda sedan i oljan i en tunn, jämn stråle och låt stavmixern gå tills röran har en majonnäs-liknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanen.

  4. Servering: Toppa med stekta eller grillade kycklingbröst, alternativt stekt eller halstrad fisk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!