Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Bryn köttet i en het stekpanna med smör och olja. Krydda med salt och peppar och lägg köttet i en gryta.
Skala och skär morot, lök och vitlök i skivor. Fräs dem i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt. Häll på vinet och tillsätt timjan och lagerblad. Låt koka upp under omrörning.
Häll fräset i grytan över köttet och tillsätt vatten och fond. Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.
Skala steklöken. Ansa champinjonerna. Skär baconet i strimlor. Stek baconet i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt lök och champinjoner och låt steka med tills de fått fin färg. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare ca 10 min.
Servera gryta med ris, bröd och sallad.
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås