Klassisk cheesecake - recept

Bjud på härlig cheesecake! En amerikansk klassiker är detta recept på cheesecake med smak av citron. Toppa gärna med färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar eller granatäppelkärnor. Här är ett recept på cheesecake du kommer återvända till ofta.
Mitt Kök

Till botten

  • 15 digestivekex
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g smör - smält
  • 0,5 tsk kanel - malen

Till fyllning

  • 4 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 400 g philadelphia
  • 1 citron - saften

Till topping

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk strösocker

Till garnering

  • 250 g bär - färska och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor, cirka
  • mynta
  • florsocker

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 185 grader. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked.

  3. Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader.

  4. Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt citronsaften och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten).

  5. Blanda ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar.

  6. Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker.

  7. Njut av din goda cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Kladdkaka – klassiskt recept 

Läs också: Pavlova – gott recept 

Recept från Mitt kök