Klarinlagd kräftsill med silverlök

Krondill och dillfrön ger den här inlagda sillen en härlig dillsmak. Lägg också i tunt skivad silverlök i lagen.
Mitt Kök
Klarinlagd kräftsill med silverlök
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

Klar inläggning

  • 10 saltsillfiléer - urvattnade
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 0,5 silverlök
  • 2 kvistar krondill
  • 1 tsk dillfrön

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten.

  3. Skala och skiva silverlöken tunt.

  4. Varva sill, silverlök, krondill och dillfrö i en glasburk.

  5. Häll på lagen. Ställ in sillen i kylen och låt sillen dra i lagen över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök