Klar fransk löksill

Recept på fransk löksill. Det bästa knepet att få god sillinläggning är att provsmaka lagen. Smakar det gott? Då blir sillinläggningen lyckad!
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 dl portvin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 - 6 kryddpepparkorn
  • 3 - 4 nejlikor
  • 1 lagerblad
  • 2 förp matjessillfiléer - hela, avrunna (burkar à ca 220 g)
  • 1 bit purjolök - ca 5 cm
  • 1 rödlök
  • 1 msk dill - finhackad

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättiksspritt, vin, vinäger, kryddpepparkorn, nejlikor och lagerblad i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud ca 1 minut. Smaka av lagen, späd ev med lite vatten om den känns för stark och låt det kallna. Sila lagen och lägg kryddorna i en burk. Spara lagen.

  2. Skär sillen i bitar.

  3. Ansa, snitta, skölj och hacka purjon. Skala och hacka rödlöken.

  4. Varva sill, purjo, rödlök och dill i burken med kryddorna. Häll över den silade lagen. Förslut och låt marinera i kylskåp 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!