Kladdkaksmuffins med vit choklad och cream cheese-frosting

Kladdkaksmuffins med vit choklad och cream cheese-frosting är som en festlig bakelse. Frostingen kan göras klar dagen före servering, men vänta med att spritsa på den och garnera till samma dag.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén Foto: EVA HILDEN SMITH

Ingredienser

  • 6 vita choklad-kladdkakemuffins - se grundrecept

Frosting

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 150 g färskost - naturell
  • 1,5 msk vispgrädde

Garnering

  • kakao
  • blommor - ekologiskt odlade ätbara, t ex minirosor

Gör så här

  1. Frosting: Rör smöret mjukt med elvisp. Sikta ner florsocker och vispa ihop. Tillsätt färskosten och vispa snabbt ihop till slät kräm. Rör i grädden.

  2. Garnera kladdkakemuffinsen med spritsad frosting, siktad kakao och blommor.

  3. Grundrecept till kladdkaksmuffins hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!