Kladdkakemuffins - enkelt recept

Kladdkakemuffins som är enkla, snabbgjorda och syndigt goda. En kula vaniljglass eller lättvispad grädde och bär är gott till. Vill du toppa dem med frosting? Vispa ihop 200 g cream cheese med 3-4 msk siktat florsocker. Tillsätt sedan 3 msk grädde och vispa. Klart!
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 g choklad - mörk, 70% kakao
  • 2 ägg
  • 1,25 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 2 tsk espressopulver - frystorkat
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i chokladen och kaffepulvret. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.

  4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ner i smeten.

  5. Häll smeten i muffinsformar av papper som rymmer cirka 1 1/2 dl (om du vill göra extra stora). Grädda i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter.

  6. Servera gärna med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Kladdkaka – klassiskt recept 

Läs också: Kärleksmums och mockarutor 

Recept från Mitt kök