Kladdkaka med vit choklad

Recept på vit kladdkaka – en kladdkaka med vit choklad som man snabbt rör ihop.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Kladdkaka vit choklad

  • 100 g smör
  • 100 g choklad - vit
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl

Garnering

  • 2 msk kokos - riven

Tillbehör

  • björnbär - eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen.

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

  3. Bred ut smeten i en smord och kokosbeströdd form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över kokos. Grädda mitt i ugnen 12-15 min.

  4. Låt kakan kallna innan den serveras med björnbär eller andra bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!