Kladdkaka utan ägg

Recept på äggfri kladdkaka. Grädda inte kakan för länge, den ska vara härligt kladdig i mitten och inte torr.

Kladdkaka utan ägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjölk

Tillbehör

  • vispgrädde - lättvispad
  • bär - t ex hallon och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner de torra ingredienserna och mjölken i smörblandningen. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kakan svalna.

  3. Servera den ljumma kakan med lättvispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?