Kladdkaka utan ägg

Recept på äggfri kladdkaka. Grädda inte kakan för länge, den ska vara härligt kladdig i mitten och inte torr.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjölk

Tillbehör

  • vispgrädde - lättvispad
  • bär - t ex hallon och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner de torra ingredienserna och mjölken i smörblandningen. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Ta ut och låt kakan svalna.

  3. Servera den ljumma kakan med lättvispad grädde och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!