Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kladdkaka på vit choklad med jordgubbar och vaniljmascarpone

Kladdkaka på vit choklad, så kallad "Blondiekaka", serveras här med en topping på jordgubbar och apelsin-och vaniljmascarpone. En underbart god, söt och saftig kaka. 

Kladdkaka på vit choklad med jordgubbar och vaniljmascarpone
Kladdkaka på vit choklad med jordgubbar och vaniljmascarpone
Kladdkaka på vit choklad med jordgubbar och vaniljmascarpone
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g choklad - vit
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk apelsinskal - rivet

Topping

  • 250 g mascarponeost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker - äkta
  • 2 msk apelsinlikör
  • 2 tsk apelsinskal - rivet

Garnering

  • 1 l jordgubbar
  • apelsinskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg ett smort bakplåtspapper i en ugnssäker form, 24 x 30 cm.

  2. Grovhacka chokladen. Smält smöret. Blanda ner chokladen i smöret, rör tills den smält. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Sikta ner mjölet i äggsmeten. Blanda ner chokladsmör och apelsinskal. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.

  3. Topping: Blanda mascarpone med florsocker, vaniljsocker, likör och apelsinskal. Bred på kakan. Skiva jordgubbarna. Garnera med jordgubbar, apelsinskal och blad.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Det går lätt att fästa bakplåtspapperet om du smörjer formen.