Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kladdkaka med lingon och chokladganache

Recept på lingonkladdkaka med chokladganache. Enkel och elegant kladdkaka som överraskar med ett lent mjölkchokladtäcke, flingsalt och en liten smakbomb av lingon.

Elisabeth Johansson
Kladdkaka med lingon och chokladganache
Kladdkaka med lingon och chokladganache
Kladdkaka med lingon och chokladganache
Lyxig lingonkladdkaka med mjölkchokladganache Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g lingon

Mjölkchokladganache

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk himalayasalt - eller flingsalt

Garnering

  • 25 g lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda i smöret.

  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten och med smorda kanter. Strö över lingonen.

  3. Grädda mitt i ugnen i 12–14 min. Låt kakan kallna.

  4. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Häll ner den varma grädden i chokladen, rör i smöret och mixa ihop med stavmixer.

  5. Häll ganachen över kakan och strö över salt. Låt stå i kylen att stelna i 2 tim.

  6. Garnera med lingon vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på annan variant av lingonkladdkaka:

Läs också: Recept på klassisk kladdkaka