Kladdkaka med lättvispad grädde

Kungen av mjuka kakor smakar bättre på LCHF-vis; utan vetemjöl. Perfekt avslutning på en trevlig middag.
Elisabeth Johansson
Kladdkaka med lättvispad grädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad - hackad, minst 70 % kakaohalt
  • 4 ägg
  • 0,5 dl Dansukker Steviasocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj en form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl.

  3. Smält smör och choklad på låg värme.

  4. Vispa upp ägg, stevia och vaniljpulver.

  5. Vänd ner chokladen i äggsmeten. Häll upp i den smorda och mjölade formen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter. Kakan ska vara lös i mitten.

  7. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

  8. Låt kakan stå 4–5 timmar så att den hinner sätta sig.

  9. Servering: Servera kakan med en klick lättvispad grädde och eventuellt färska hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök