Kladdkaka med lågt GI

Kladdkaka med lågt GI. En härlig GI-kladdkaka toppad med blandade nötter. Snabb och lättbakad.
Allt om Mat

Kladdkaka GI

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 1,5 dl dinkelmjöl - siktat
  • 100 g smör
  • 100 g choklad - (70%)
  • 100 g nötter - blandade t ex cashew, valnöt, hasselnötter
  • sesamfrön

Tillbehör

  • grädde och bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Rör ihop ägg och råsocker. Smält smör och choklad. Blanda ihop detta. Blanda sedan ned dinkelmjölet.

  3. Bröa formen och häll i kaksmeten. Lägg på nötterna.

  4. Sätt in i ugn och grädda i 10 minuter.

  5. Servera gärna med vispgrädde och bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!