Kladdkaka med kokostoscatäcke

Seg kladdkaka med kokostoscatäcke är barnsligt enkelt att göra och smakar helt fantastiskt! Bottnen består av en klassisk kladdkaka och ovanpå läggs ett segt och härligt kokostoscatäcke. Det bästa av två världar helt enkelt! Vill du ha en riktigt kladdig botten bör du minska tiden i ugnen med ungefär en 1/3.
Mitt Kök
Kladdkaka med kokostoscatäcke

Kladdkaksbotten

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl

Kokostosca

  • 5,5 dl kokosflingor - (200 g)
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper.

  2. Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus, pösig smet, använd gärna elvisp.

  3. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.

  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret.Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.

  5. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

  6. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Kakan ska få lite färg. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

  7. Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

  8. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

  9. Låt kakan svalna. Skär sedan kakan i jämna bitar. Ät och NJUT!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök