Glutenfri kladdkaka med kokostäcke

Servera kakan med fluffig chokladgrädde och toppa med söta och syrliga bär. Garnera med några myntablad.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl kokossocker
  • 0,75 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 0,25 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 1 krm salt

Kokostäcke

  • 2,5 dl kokos
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl kokossocker
  • 40 g smör

Chokladgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kakao

Till garnering

  • 2 dl bär - färska ,till exempel vinbär,hallon och jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Kladdkaka: sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en form, cirka 25 × 25 centimeter.

  3. Smält smör.

  4. Vispa ihop äggen och kokossockret.

  5. Vänd ihop de torra ingredienserna med smöret och äggvispet. Häll upp smeten i formen.

  6. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 10 minuter.

  7. Ta ut kakan ur ugnen och skär i bitar.

  8. Kokostäcke: koka ihop ingredienserna till kokostäcket och bred över kakan.

  9. Grädda i ytterligare 7 minuter.

  10. Skär upp i bitar.

  11. Chokladgrädde: vispa upp grädden med kakaon.

  12. Garnering: spritsa chokladgrädden på bitarna.

  13. Garnera med bär och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök