Kladdkaka med hallon och ingefärscrunch

Så enkel och älskad av alla. Hallon och krossade ingefärskakor ger kladdkakan ett extra lyft.
Recept på kladdkaka med hallon och ingefärscrunch.
Recept på kladdkaka med hallon och ingefärscrunch. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g hallon - färska
  • 2 ingefärskakor - t ex Walkers (30 g)*

Tillbehör

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Rör ner mjölet.

  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten jämnt och strö hallonen över. Krossa kakorna och strö över dem. 

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Den ska vara lite lös i mitten.

  4. Låt kakan kallna i kylen. Servera med vispad grädde. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!