Kladdkaka med apelsinchokladfrosting

Vacker och fantastiskt god kladdkaka med apelsinsmak. Recept av Åsa Swanberg.
Mitt Kök
Foto: Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg Foto: ASA SWANBERG

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad - grovhackad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl farin strö - brun
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 apelsin - finrivet skal

Apelsinchokladfrosting

  • 60 g smör - rumsvarmt
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 apelsin - finrivet skal + 1 msk saft
  • 100 g färskost

Garnering

  • sockerkulor - guldiga
  • 0,5 g apelsin - finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund springform, cirka 22 cm i diameter. Smörj kanterna.

  2. Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.

  3. Rör ihop ägg, strösocker och farin i en bunke. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt i en skål.

  4. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Tillsätt apelsinskalet. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop det till en jämn smet. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Låt den kallna.

  6. Frosting: Lägg alla ingredienser i en skål och vispa det fluffigt. Fyll en spritspåse, försedd med stor och tät stjärntyll, med frostingen. Spritsa ut frostingen i fina toppar över kakan. Garnera den med sockerkulor och apelsinskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök