Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kladdkaka i långpanna – enkelt recept

Recept på kladdkaka i långpanna. Allas favorit, kladdkakan, blir precis lika god som långpannerutor.

Caroline Hofberg
Kladdkaka i långpanna – enkelt recept
Kladdkaka i långpanna – enkelt recept
Kladdkaka i långpanna – enkelt recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 g smör
  • 9 dl strösocker
  • 8 ägg
  • 3 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl

Till garnering

  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa i sockret. Vispa ner äggen, ett i taget, samt vaniljsocker, salt och kakao.

  2. Blanda sist i vetemjölet och rör till en slät smet.

  3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, cirka 30x40 centimeter.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är färdiggräddad.

  5. Pudra över kakao och skär kakan i bitar vid servering. Servera gärna med grädde och färska bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök