Recept från Mitt kök
Kladdkaka - klassiskt recept
Recept på klassisk kladdkaka, ett grundrecept värt att memorera. Variera det efter tycke och smak med olika garnering och topping.
Ingredienser
-
150 g
smör
-
3 dl
strösocker
-
1 dl
kakaopulver
-
1 tsk
vaniljpulver
-
2
ägg
-
2 dl
vetemjöl
Till servering
-
2 dl
grädde
-
150 g
bär
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Klä en kakform, gärna med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
-
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Vispa i socker, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med kakao och vaniljpulver och vispa till en slät smet.
-
Häll smeten och bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, kakan ska kännas lite lös i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.