Kladdkaka grundrecept

Recept på kladdkaka, ett grundrecept värt att memorera. Variera det efter tycke och smak med olika garnering och topping.
Lena Söderström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • 2 dl grädde
  • 150 g bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Klä en kakform, gärna med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter med bakplåtspapper.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta kastrullen av värmen. Vispa i socker, använd elvisp. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med kakao och vaniljpulver och vispa till en slät smet.

  4. Häll smeten och bred ut den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den, kakan ska kännas lite lös i mitten. Låt svalna och servera med vispad grädde och bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!