Glutenfri kladdkaka

Recept på glutenfri kladdkaka som passar alla som inte tål eller som vill utesluta gluten i sin bakning och matlagning.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Garnering

  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk och rör ihop till en smet.

  3. Häll smeten i en smord och mandelspån beströdd form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  4. Låt kallna innan kakan lossas från formen.

Vad tyckte du om receptet?