Glutenfri kladdkaka

Recept på glutenfri kladdkaka som passar alla som inte tål eller som vill utesluta gluten i sin bakning och matlagning.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Garnering

  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker pösigt.

  2. Blanda mandelmjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smör och mjölk och rör ihop till en smet.

  3. Häll smeten i en smord och mandelspån beströdd form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  4. Låt kallna innan kakan lossas från formen.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!