Kladdkaka After eight

After eight-kladdkaka med grädde & polkagrisströssel. Vi förvandlar färdigköpt kladdkaka till en after eight-smakande tryffelkaka. Tillsammans med sval, vispad grädde är julens dessert klar på nolltid.
Petra Lindstrand
Kladdkaka After eight
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kladdkaka - fryst (400 g)

  • 2 msk vatten
  • 3 dl florsocker
  • 3 - 4 droppar peparmyntsolja
  • 100 g mörka chokladknappar - (Odense)
  • 50 g smör
  • 40 g polkagriskarameller

Tillbehör

  • vispgrädde - vispad

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Vispa samman florsocker, kokande vatten och pepparmintolja till en slät och bredbar kräm. Bred krämen över den frysta kakan med hjälp av en palett sköljd i hett vatten. Låt glasyren stelna i kylen ca 10 min.

  2. Smält chokladknappar och smör försiktigt i mikron eller över vattenbad, rör då och då. Låt smeten svalna något. Häll chokladen över kakan och bred den över och runt kakan.

  3. Krossa polkagrisarna i en mortel och sikta bort ”smågruset” med hjälp av en sil. Strö polkaströsslet över kakan när chokladen börjar stelna.

  4. Ställ i kylen ca 30 min. Servera kakan med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?