Kladdkaka med lakrits - recept

Recept på lakritskalddkaka. Turkisk peppar ger verkligen kladdkakan en spännande smakbrytning. En klick vispad grädde till är förstås pricken över i.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 g turkisk peppar - (originalkarameller)
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • bakplåtspapper - till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.

  2. Krossa karamellerna fint i en mortel. Blanda krosset med mjölet.

  3. Smält smöret i en stor kastrull. Ta från värmen och vispa ner socker och kakao.

  4. Vispa ner ett ägg i taget och sist lakritsmjölet.

  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kakan kallna. Pudra gärna över kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök