King crab carbonara
Här är en twist på en klassisk carbonara med kungskrabba och vitt vin. klart på 20 minuter - snabblyx när det är som bäst!
Ingredienser
-
200 g
kungskrabbsben
-
2
schalottenlökar
-
1
vitlöksklyfta
-
50 g
parmesan
-
20 g
pancetta
- eller bacon
-
1 msk
smör
-
0,5 dl
vitt vin
- torrt
-
1
ägg
- + 1 äggula
-
1 tsk
flingsalt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
250 g
pasta
- färsk t ex tonnarelli
-
0,5 kruka
bladpersilja
Gör så här
-
Klipp upp skalet och plocka ut köttet från krabban. Hacka i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finriv osten.
-
Finstrimla pancettan och fräs i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt smör, lök och vitlök och stek vidare ca 2 min. Tillsätt vinet och koka in ca 1 minut. Rör ner krabbköttet och stek ca 30 sekunder. Ta pannan från värmen.
-
Rör ihop ägg, äggula, hälften av osten, salt och peppar i en skål.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1/2 dl av kokvattnet. Vänd ihop pastan med krabbfräs och äggvisp. Reglera krämigheten genom att hälla på lite av det varma kokvattnet.
-
Repa och finhacka persiljan. Strö resterande parmesan och persilja över pastan och servera direkt.