Kinesisk lövbiff med äggnudlar

Recept på kinesisk lövbiff med äggnudlar. Sojan ger sälta och färg till rätten. Tillsammans med fisksåsen och ingefäran ger du smaklökarna en glad överraskning.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g lövbiff
  • 120 g äggnudlar
  • 0,5 dl vatten - kokande
  • 2 msk fisksås - asiatisk
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 0,25 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 1 bit ingefära - (4 cm)
  • 200 g broccoli
  • 1 tsk rapsolja - + 1 tsk

Gör så här

  1. Strimla köttet. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Blanda vatten, fisksås, soja, buljongtärning och socker till en sås. Skala och strimla ingefäran. Bryt broccolin i bitar och skär stjälken i skivor.

  3. Stek köttet i 1 tsk olja ca 2 min under omrörning. Ta upp köttet och håll det varmt.

  4. Stek ingefära och broccoli i 1 tsk olja ca 2 min. Tillsätt kött, nudlar och sås. Koka samman ca 1 minut. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!