Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kinesisk lövbiff med äggnudlar

Recept på kinesisk lövbiff med äggnudlar. Sojan ger sälta och färg till rätten. Tillsammans med fisksåsen och ingefäran ger du smaklökarna en glad överraskning.

Charlotte Jenkinson
Kinesisk lövbiff med äggnudlar
Kinesisk lövbiff med äggnudlar
Kinesisk lövbiff med äggnudlar
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g lövbiff
  • 120 g äggnudlar
  • 0,5 dl vatten - kokande
  • 2 msk fisksås - asiatisk
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 0,25 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 1 bit ingefära - (4 cm)
  • 200 g broccoli
  • 1 tsk rapsolja - + 1 tsk

Gör så här

  1. Strimla köttet. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Blanda vatten, fisksås, soja, buljongtärning och socker till en sås. Skala och strimla ingefäran. Bryt broccolin i bitar och skär stjälken i skivor.

  3. Stek köttet i 1 tsk olja ca 2 min under omrörning. Ta upp köttet och håll det varmt.

  4. Stek ingefära och broccoli i 1 tsk olja ca 2 min. Tillsätt kött, nudlar och sås. Koka samman ca 1 minut. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?