Kinesisk kyckling

Snabblagad kycklingrätt där kycklingen marineras en kort stund i ingefära och soja.

Allt om Mat
Kinesisk kyckling

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 0,5 msk ingefära - torkad
  • 1 purjolök
  • 2 paprikor - röda
  • 0,5 msk smör
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Servering

  • jasminris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda soja och ingefära och lägg ner kycklingen i marinaden.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

  3. Fräs kycklingen med marinaden i smör i stekpannan ca 5 min. Ta upp kycklingen och lägg över i en kastrull. Fräs sedan grönsakerna 2-3 min i stekpannan. Lägg över i kastrullen.

  4. Blanda buljong, tomatpuré och majsstärkelse. Häll det över kyckling- och grönsaksblandningen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?