Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs - fantastiska nudlar med inslag från Sydkorea

Om buljong och nudlar är klara går det snabbt att laga kimchi-ramen.
Kimchiramen med sojamarinerad fläskfärs - fantastiska nudlar med inslag från Sydkorea
Kimchiramen med sojamarinerade nudlar Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 sats ramenbuljong - se recept
  • 1 sats äggnudlar - se recept
  • 400 g fläskfärs
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 16 - 20 pimientos de padrones
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk koreansk chilipasta
  • 2 dl kimchi
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka koriander
  • 4 msk jordnötter - finhackade

Gör så här

  1.  Koka buljongen enligt grundreceptet. Tillaga nudlarna enligt grundreceptet.

  2. Marinera färsen i soja, ingefära, och sesamolja. Låt stå ca 10 min.

  3. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola dem med kallt vatten och skala dem. Halvera äggen.

  4. Stek pimientos i rapsolja i en het stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den fått fin färg.

  5. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka ca 3 min. Sila över buljongen i skålar. Vispa i chilipastan.

  6. Sila nudlarna och lägg dem i buljongen. Toppa med färs, kimchi, pimientos, strimlad salladslök, ägg och koriander. Strö över jordnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Tove Nilsson

Recept på äggnudlar

Recept på ramenbuljong

Ramen – fler recept

1. Tantanmen chashu pork ramen

Tantanmen är en buljong blandad med fermenterad chili- och bönpasta och ­sesampasta. Chashu pork är ett japanskt tillagningssätt av grissida eller karré där köttet får bräsera i soja, mirin, socker och kryddor under lång tid i ugnen eller på ­spisen. HÄR ÄR RECEPTET.

2. Crispy tofu ramen

Vegetarisk ramen med friterad tofu! HÄR ÄR RECEPTET.

3. Vongoleramen med rostad majs och citron

Nudelsoppa med musslor. HÄR ÄR RECEPTET.