Kikärtsröra med örter

Röran går snabbt att mosa ihop och passar bra på buffébordet. Den är dessutom god att dippa grönsaker och bröd.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 400 g kikärter - kokta
  • 100 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl örter - hackade, t ex persilja och basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 saft från citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Mosa sönder dem grovt med en gaffel.

  2. Smula sönder fetaosten och blanda med kikärterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner vitlök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar och rör om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!