Kikärtsröra med örter

Röran går snabbt att mosa ihop och passar bra på buffébordet. Den är dessutom god att dippa grönsaker och bröd.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Kikärtsröra med örter
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 400 g kikärter - kokta
  • 100 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl örter - hackade, t ex persilja och basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 saft från citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Mosa sönder dem grovt med en gaffel.

  2. Smula sönder fetaosten och blanda med kikärterna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner vitlök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar och rör om.

Vad tyckte du om receptet?