Kickstartfruktsallad

Eftersom det kan vara lite pyssligt att kärna ur ett granatäpple rekommenderas att göra det före frukost. Det är toppen att ha en liten skål färdigurkärnade i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 satsumas
  • 0,5 granatäpple
  • 2 krm kanel - mald
  • 1 tsk farin strö - brun

Gör så här

  1. Skär bort skalet runt apelsinerna och blodgrapen. Skär köttet i grova skivor och lägg på tallrikar. Skala satsumas och skär dem i skivor.

  2. Halvera granatäpplet och lägg det i en stor skål med vatten. Vänd ut och in på frukten så att fröna trillar ut. Fröna sjunker då till botten och innerväggarna flyter upp till ytan.

  3. Häll bort vattnet. Strössla kärnorna över apelsinerna.

  4. Pudra över kanel och strö över farinsocker.

  5. Ca 100 kcal/portion varav 1/2 g fett, 1 1/2 g protein, 19 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!